horgaszfelszereles webáruház, webshop

Horgászfelszerelések

Shimano Ultegra XT-C 5500 (2502857)

bojlis orsók / Shimano / Azonosító: 00699

78.350 Ft
AKCIÓ! - 12%
68.990 Ft
db

Méret: 55-ös
Súly: 515g
Áttétel: 5,3:1
Csapágyszám: 4+1

Dobemelő rendszer: Aero Wrap II
Fék: elsőfékes, nyeletődobos
Dob anyaga: hidegen sajtolt alumínium
Pótdob: hidegen sajtolt alumínium

Zsinórkapacitás: 390m
/0,35mm


   Mitől vált ez az orsó sok feederbotos horgász kedvelt orsójává? Mert olyan nagyméretű dobbal rendelkezik, amivel nem elérhetetlen a megfelelő feeder végszerelékkel a 100-110 méter feletti dobótávolságok elérése sem! Ráadásul mindehhez egy nyeletőfék is társul, ami jó szolgálatot tehet, ha két bottal nagyhalazunk.
   A Baitrunner Spool II rendszerű fék egy olyan különleges – Shimano által szabadalmaztatott – nyeletőfék-rendszer, amely az orsó dobjában helyezi el a szabadon futó szerkezetet. Ez a fékrendszer a hagyományos nyeletőfék megoldásokhoz képest rendkívüli módon leegyszerűsíti az orsó szerkezetét, ugyanakkor nem jelent funkcióveszteséget, csupán az eltérő kezelési módra kell átállni. A használata roppant egyszerű. A belső csavarral lehet a dobot le, illetve feltenni az orsóra, valamint ez szolgál az orsó főfék erejének a beállítására. Úgy célszerű feltenni a dobot az orsóra, hogy a külső nagy csavart húzzuk be szorosra, és a belső kis csavarral állítsuk be a megfelelő főfék erőt. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy a nagy csavarral kilazítva már jóval lágyabb, tehát szabadon futó fékerőt kapunk. Visszazárva a nagy csillagot, ismét a korábban beállított főfék erővel horgászhatunk.

   A kétsebességes dobemelési rendszernek köszönhetően tökéletes a zsinórtöltési kép, mely a nagy dobásokkal horgászók álmává teszi az orsót. Tovább növeli a távolra dobás lehetőségét az új, hidegen sajtolt AR-C dob. Az AR-C dobtechnológia újdonsága a megváltoztatott szögű első dobperem, melynek eredményeképpen dobásnál kisebbek a dobról lefutó zsinórmenetek, jelentősen lecsökkentve a zsinór csapódását a keverő- és a többi vezetőgyűrűknél. A kisebb súrlódás azt jelenti, hogy kisebb erő alkalmazása mellett nagyobb dobásokat lehet elérni. Az 5,3:1-es áttétel és a hajtókarfordulatonként behúzott 105 cm-nyi zsinór megoldja a távoli dobások hosszas visszacsévélésének problémáját is. A 2 védett + 2 S A-RB csapággyal ellátott, valamint +1 tűgörgős csapágyú (tehát összesen 4+1), alumínium pótdobbal rendelkező orsón, mint minden „S” rendszerű társán, megtalálható a könnyen hozzá férhető külső olajozási pont is, amely gyors és hatékony kenőanyag utánpótlást biztosít.
Megtekintve: 1170

Bevásárlókosár

Kérjük, lépjen be.

Elfelejtett jelszó
Regisztráció
Nem tudok belépni

Vásárlási utalvány

 

Gyártók

Akciós termékek

Shimano Aero Feeder 4000FA (2502831)
Shimano Aero Feeder 4000FA (2502831)

73.790 Ft
AKCIÓ! - 12%
64.990 Ft

További akciós termékek

Termék ajánló


GLS futárszolgálat

Pickpackpont szállítás

HírlevélWebáruház készítés és bérlés

0.21 mp
ÁSZF    Adatkezelés

SSL biztonságos vásárlás     Webáruház bérlés